Τα παντα για το Ελαιολαδο και τις Ελιες μας

Greenland Products Greenland Products Greenland Products

Greenland Products Διατηρητέο μνημείο της φύσης Greenland Products

Το εν λόγω δένδρο κηρύχθηκε "Διατηρητέο μνημείο της φύσης" με την υπ. αρ. 200995/7950/1979 απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας και το υπ. αρ. διατ. 121/τ.Δ/1980. Όλα μας τα δέντρα έχουν προέλθει από αυτό το συγκεκριμένο δέντρο και συνεχώς αυξάνουμε τον αριθμό τους τα τελευταία χρόνια βασιζόμενοι στην αυξημένη ζήτηση. Η συγκομιδή των καρπών της ελιάς ξεκινάει προς το τέλος του Οκτώβρη και μέχρι τέλος Νοέμβρη ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Greenland Products

Τα πλεονεκτήματα των ποικιλιών
Κορωνέικη / Καλαμών

Greenland Products Greenland Products
Ελαιοκανθάλη
έχει έχει σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες λειτουργώντας ως αναστολέας COX-1 και COX-2.
Επίσης, φαίνεται να έχει δράση προστατευτική κατά της νόσου Αλτσχάιμερ, καθώς και αντικαρκινικές ιδιότητες. Τέλος, συμβάλλει στον έλεγχο της γήρανσης του δέρματος.
Ελαιασίνη
είναι παράγωγο της ελευρωπαΐνης και αποτελεί την πιο σημαντική αντιοξειδωτική ουσία του ελαιολάδου.
Είναι µια από τις καλύτερες ελαιοποιήσιµες ποικιλίες, πολύ παραγωγική, ανθεκτική στις ξηρασίες. Είναι ευαίσθητη στις χαµηλές θερµοκρασίες.
Έρευνα
σε 150 δείγματα της επικρατείας αλλά και από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ποσότητα των αντιφλεγμονωδών ουσιών στο λάδι της κορωνέικης ελιάς είναι αρκετά υψηλή, αλλά και ότι η ποσότητα των ουσιών αυτών στο λάδι του δήμου Μεσσήνης είναι πολύ υψηλότερη από τον μέσο όρο.
Ελαιοκανθάλη και Ελαιασίνη
Με αντιοξειδωτική δράση και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Η κορωνέικη ποικιλία καθώς και η αυθεντική ελιά Καλαμών ανέκαθεν καλλιεργούνταν στο τόπο μας. Οι ποικιλίες αυτές ευδοκιμούν σε περιοχές ημιορεινές, μη αδρευόμενες και σε περιοχές όπου τα δέντρα «αερίζονται». Μελέτη ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέδειξε ότι όταν η ελιά δεν αρδεύεται, όταν ελαιοποιείται σε πρώιμο στάδιο και σε διφασικό ελαιοτριβείο με ψυχρή έκθλιψη, επιτυγχάνονται οι υψηλότερες συγκεντρώσεις σε δύο πολύ ευεργετικές ουσίες για την υγεία την ελαιοκανθάλη η οποία έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση εφάμιλλη με εκείνες που απαντώνται σε φάρμακα και είναι αυτή που προκαλεί «κάψιμο» στον λαιμό κατά την κατάποση και αυτό δείχνει για τους εμπειρικούς ελαιοκαλλιεργητές ότι το λάδι είναι καλό, καθώς και η ελαιασίνη που είναι η πιο ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία του ελαιόλαδο.
Greenland Products

Greenland Products έξτρα παρθενο ελαιόλαδο Greenland Products

Οι κλιματολογικές συνθήκες και τα εδαφολογικά στοιχεία του τόπου μας σε συνδυασμό με τη φροντίδα της καλλιέργειας επηρεάζει την ποιότητα του ελαιολάδου και αναδεικνύει τις μοναδικές ιδιότητες του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς Καλαμών. Ολόκληρη η Μεσσηνία είναι ένας Απέραντος Ελαιώνας. Ο μικρός κλήρος σε συνδυασμό με το ευνοϊκό κλίμα, καθώς και την τεράστια εμπειρία στη καλλιέργεια της ελιάς δίνουν την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης. Σε συνεργασία με τους παραγωγούς της περιοχής καλλιεργούμε τους ελαιώνες μας με αγάπη και φροντίδα, και συλλέγουμε τον ελαιόκαρπο στο σωστό βαθμό ωρίμανσης για να πετύχουμε το μέγιστο ποιοτικά προιόν.
Greenland Products

Η συγκομιδή της ελιάς ξεκινάει από μέσα Νοεμβρίου και διαρκεί περίπου μέχρι μέσα Γενάρη.

Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου γίνεται με σύγχρονα μηχανήματα που έχουν ως αποτέλεσμα να μη τραυματίζεται το δέντρο, φιλικά προς το περιβάλλον. Οι ελιές ελαιοποιούνται εντός 24 ωρών ώστε να επιτυγχάνεται η διατήρηση όλων των ευεργετικών του ιδιοτήτων.
Greenland Products

Η εκθλιψη του καρπού γίνεται μέσα σε 24 ώρες από την συγκομιδή, σε θερμοκρασίες όχι μεγαλύτερες των 27 βαθμών, στο διφασικό ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέρνας, πιστοποιημένο από την ΔΗΩ.

Greenland Products

Με αυτό το σκεπτικό επιλέξαμε και επενδύσαμε σε ένα σύγχρονο φυγοκεντρικού τύπου ελαιοτριβείο που εγγυάται τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής και διαθέτει τους αυτοματισμούς για συνεχή και αποτελεσματικό έλεγχο της θερμοκρασίας και του χρόνου ελαιοποίησης.

Greenland Products

Greenland Products Ελιές Καλαμών Greenland Products

Greenland Products Greenland Products Greenland Products
“Η ελιά Καλαμών παραμένει ηγέτης στην παγκόσμια αγορά επιτραπέζιας ελιάς τα τελευταία χρόνια από πλευράς ποιότητας.”
Η ελιά Καλαμών παραμένει ηγέτης στην παγκόσμια αγορά επιτραπέζιας ελιάς τα τελευταία χρόνια από πλευράς ποιότητας. Η ελιά Καλαμών (Νυχάτη-Καλαμών, Αετονυχολιά, Κορακολιά, Τσιγκελολιά, Χονδρολιά, Καλαματιανή και Αετονύχι) καλλιεργείται κυρίως στους νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας, Φθιώτιδας και Αιτωλοακαρνανίας. Η καλλιέργεια και εξάπλωση της συγκεκριμένης ποικιλίας συνδέεται στενά με ένα δένδρο που αποκαλείται μητρικό της ποικιλίας Καλαμών.
Greenland Products

« Όπως παλιά»

Αφού συλλέξουμε τις ελιές Καλαμών ξεκινάει η διαδικασία της διαλογής. Επιλέγουμε μόνο τις υγιείς ώριμες ελιές και έπειτα τις χαράζουμε για να ξεκινήσει η διαδικασία του ξεπικρίσματος. Οι ελιές κατά τη διαδικασία της παρασκευής δεν μένουν ποτέ σε στάσιμο νερό αποφεύγοντας έτσι τη μυρωδιά της «ταγκίλας» και διατηρώντας έτσι φρέσκα όλα τα αρώματα και τη γεύση της ελιάς.
Greenland Products

Greenland Products Αποθήκευση & Συσκευασία Greenland Products

Greenland Products

Ο χώρος του ελαιοτριβείου τηρεί τους κανονισμούς που ορίζει το HACCP σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005. Όλες οι δεξαμενές αποθήκευσης είναι INOX και οι σωλήνες μεταφοράς ελαιολάδου είναι πιστοποιημένοι σύμφωνα το πρότυπο ISO.

Greenland Products