Η εκθλιψη του καρπού γίνεται μέσα σε 24 ώρες από την συγκομιδή, σε θερμοκρασίες όχι μεγαλύτερες των 27 βαθμών, στο διφασικό ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέρνας, πιστοποιημένο από την ΔΗΩ.
Με αυτό το σκεπτικό επιλέξαμε και επενδύσαμε σε ένα σύγχρονο φυγοκεντρικού τύπου ελαιοτριβείο που εγγυάται τις καλύτερες συνθήκες υγιεινής και διαθέτει τους αυτοματισμούς για συνεχή και αποτελεσματικό έλεγχο της θερμοκρασίας και του χρόνου ελαιοποίησης.
Ο χώρος του ελαιοτριβείου τηρεί τους κανονισμούς που ορίζει το HACCP σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005. Όλες οι δεξαμενές αποθήκευσης είναι INOX και οι σωλήνες μεταφοράς ελαιολάδου είναι πιστοποιημένοι σύμφωνα το πρότυπο ISO.